marți, 28 decembrie 2010

as good as it gets


Trecu si Craciunul; ma gandeam la ceva ce-am citit pe un alt blog,despre avocati si psihologi, despre caracterul lor...
recunosc ca sunt putin partiala in privinta asta(sunt studenta la Psihologie): daca toata lumea ar trai ''in peace and harmony'', nimeni nu s-ar stresa,tensiona,enerva, ar curge lapte si mere de peste tot,am trai cu totii intr-un eden coborat pe pamant,atunci doctorii,psihologii,psihiatrii,avocatii,criminalistii,judecatorii ce ar mai face? chiar si cei care beneficiaza de serviciilor lor pe ce ar mai cheltui banii? sau ar mai exista oare bani?god, it would be so f****** boring!dar trebuie sa cobor cu picioarele pe pamant si sa recunosc ca lumea nu e perfecta,realitatea e asacum vrem noi s-o vedem dar ea exista, numai ca unii (printre care si eu) preferam sa o coloram in nuante de roz si mov, pentru ca asta e ceea ce ne mentine la suprafata si cu moralul ok...din moment ce totul e asa cum e, de sa o complicam mai mult? e nevoie de doctori,psihologi,psihiatri,avocati,criminalisti,judecatori.
chiar e valabila o replica dintr-un serial la moda acum (grey's anatomy, sezon 7):
''Schimbarea e singura constanta din stiinta.A-i spune unui om de stiinta ca oamenii nu se schimba i-ar schimba complet tot ce crede,si i-ar anula toata munca.''
WHY BOTHER UNDERSTANDING INSTEAD OF SIMPLY ACCEPTING?

Un comentariu:

brunetu spunea...

Normal ca sunt meserii necesare, poate chiar inevitabile in felul in care s-a dezvoltat societatea umana. Dar mie mi se par unele dintre cele mai urate meserii.